مکانیزم Deck Building با Tableau Building دارای تفاوتهایی است که در این مطلب بررسی خواهیم کرد.
مکانیزمهای بازی در دنیای بردگیم ابزاری ارزشمند برای برنده شدن هستند؛ ابزاری که با شناخت بیشتر نسبت به آنها میتوانید بهتر از دیگر بازیکنان عمل کنید.
روزبهروز بر تنوع و تعداد مکانیزمهای بازی افزوده میشود، اما شماری از آنها هستند که امتحان خود را پس دادهاند و در بسیاری از بازیهای رومیزی از آنها استفاده میشود.
شاید شما که هماکنون این مطلب را میخوانید بهتازگی با جهان بیانتهای بردگیم آشنا شدهاید و کلمه ” مکانیزم” برای شما گُنگ و مبهم باشد، پس در ادامه همراه گیک بازی باشید تا دید بهتری نسبت به مکانیزمهای بازی پیدا کنید.
مکانیزمهای بازی بردگیم چیست؟
برای درک بهتر مکانیزم در دنیای بردگیم قبل از هر چیز میخواهیم داستان یک بردگیم جذاب را برای شما بگوییم.
نام این بازی Forbidden Desert است.
مکانیزم Deck Building با Tableau Building
داستان این بازی درباره گروهی جستجوگر است که در صحرایی دورافتاده به دنبال ماشین پرنده افسانهای میگردند.
اما هواپیمای آنها در صحرا سقوط کرده و باید قبل از تمام شدن ذخیره آبی که دارند ماموریت خود را به سرانجام برسانند؛ فقط باید این را به خاطر بسپارند هرکدام که تلف شوند دیگر نمیتوانند ماموریت خود را ادامه دهند، پس باید مراقب یکدیگر باشند تا با یافتن
قطعات ماشین افسانهای و درست کردن آن از این صحرای سوزان فرار کنند.
درواقع وقتی از خودمان می پرسیم چرا و برای چه هدفی باید این بازی را انجام دهیم، پاسخ ما این خواهد بود:
یافتن یک ماشین افسانهای در صحرایی سوزان.
حالا ” چگونه” به هدف بازی خواهید رسید؟
جواب این سوال دقیقا ابزار یا بهتر است بگوییم مکانیزمهای بازی خواهد بود که بازی در اختیار شما قرار میدهد.
هر بردگیم باتوجه به طراحی، نوع بازی و… مکانیزمهای متنوعی را در اختیار بازیکنان قرار میدهند تا برای رسیدن به هدف کلی بازی به کمک آنها تلاش کنند و پیروز شوند.
در این مطلب با گیک بازی همراه باشید تا با دوتا از مکانیزمهای بازی در دنیای محبوب بردگیم آشنا شوید.
مکانیزم Deck Building:
در این مکانیزم بازیکنان تلاش میکنند دسته کارتهای خود را بر اساس امکاناتی که بازی در اختیار آنها قرار میدهد گسترش داده تا بتوانند به اکشن یا امتیاز بیشتری دسترسی داشته باشند.
اگر بخواهیم با مثالی این مکانیزم را معرفی کنیم باید به یکی از بازیهایی اشارهکنیم که از این مکانیزم بهخوبی استفاده کرده است.
بردگیم Concordia مثال مناسبی برای شناخت مکانیزم Deck Building است:
داستان این بازی در دو هزار سال پیش میگذرد، زمانی که امپراتوری روم باستان بر سرزمینهای اطراف دریای مدیترانه حکومت میکرد. در هنگام حضور این حکومت قدرتمند پولی واحد برای تجارت در نظر گرفته شد و بستری امن برای دادوستد زمینی و دریایی
فراهم گردید. در این زمان سلسله روم بسیار رشد کرد و نمایندگان خود را برای ساخت شبکهای تجاری به سرزمینهای دوردست فرستاد.
کنکوردیا یک بردگیم 2-5 نفره استراتژی است که بازیکنان در ابتدای بازی با در اختیار داشتن کارتهای اکشن بهعنوان استعمارگران حکومت روم به شهرهای مختلف سفر میکنند تا در شهرهایی که ابریشم، آجر، آهن و شراب و غذا تولید میکنند مستقر شوند.
در ابتدای بازی تمام بازیکنان کارتهای اکشن یکسانی در اختیار دارند که میتوانند بر اساس استراتژی که در ذهن دارند در زمان مناسب از آنها استفاده کنند، اما نکته قابلتوجه این است که بازی این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا دسته کارتهای خود را
گسترش دهید و اکشنهای بیشتری را نسبت به دیگر رقبا به دست آورید. در انتهای بازی کارتهای اکشن بر اساس قوانینی خاص و منحصربهفرد به شما امتیاز میدهند.
Concordia مثالی خوب و جذابی برای علاقهمندان به بردگیم است بهخصوص کسانی که به بازیهای استراتژی علاقه بیشتری دارند.
از دیگر بازیهایی که از این مکانیزم استفاده کردهاند میتوان به:
Dune Imperium, Great Western Trail ,Lost Ruins of Arnak اشاره کرد.
مکانیزم Tableau Building:
برخی از بردگیمها از این مکانیزم جذاب برای انجام اکشنهای خود استفاده میکنند.
در این نوع از مکانیزم شما از مجموعه امکاناتی استفاده میکنید تا اکشن موردنظر خود را برای پیشبرد استراتژی بازی انجام دهید، این مجموعه اکشنها بر روی یک Board شخصی است که معمولا جلوی هر بازیکن بهصورت جداگانه قرار دارد.
این بُرد برای امتیاز شماری نیست و در بیشتر بردگیمها نشاندهنده مجموعه امکانات یا اکشنهایی است که در اختیار بازیکنان قرارداد.
اگر بخواهیم به یکی از بردگیمهای محبوب برای شناخت بهتر این مکانیزم اشارهکنیم راهی جز انتخاب بازی Scythe نخواهیم داشت.
داستان این بردگیم در سال 1920 میلادی در اروپایی جنگزده می گذرد؛ فضای این بازی غیر واقعی است و تلفیق فضایی قدیمی همراه با مُدرن و عجیب از جمله ویژگیهایی بشمار میرود که طراحی این بازی را خاص کرده است.
در این بازی هر بازیکن شخصیتی را انتخاب میکند که رئیس یک حزب سیاسی بهحساب میآید. و برای پیروزی Faction خود باید برنامهریزی کند تا بتواند حزب خود را به قدرتمندترین حزب تبدیل کند.
بازیکنان باید قلمروها را فتح کنند، نیروهای جدید را استخدام و منابع را درو کنند.
در Scythe هر بازیکن با منابع و قدرتی متفاوت بازی را شروع کرده و قلمرو خود را گسترش میدهد تا منابع را استخراج کند و هرگاه احساس خطر کرد یا به منابع بیشتری نیاز داشت میتواند به Faction دشمن حمله کند.
در این بازی هر بازیکن بُردی را در اختیار دارد که بهوسیله آن میتواند اکشنهای خود را برای گسترش Faction انتخاب کرده و انجام دهد.
از دیگر بازیهایی که از مکانیزم Tableau Building استفاده کردهاند میتوان به:
The Castles of Burgundy, Terraforming Mars اشاره کرد.
شباهت مکانیزم Tableau Building و Deck Building:
تفاوت مکانیزم Tableau Building و Deck Building:
تمام بردگیمها برای اینکه بازیکنان بتوانند برای پیشبرد استراتژی بازی امکانات و انتخابهایی را در اختیار آنها قرار دهند از مکانیزمهای بازی متفاوتی استفاده میکنند، اما در بعضی موارد تشابهاتی در این مکانیزمهای بازی وجود دارد که برای علاقهمندان به
بازیهای رومیزی کمی گیجکننده است.
این دو مکانیزمهای بازی که به معرفی آنها پرداختیم شاید در ظاهر با یکدیگر مشابه باشند، به علت اینکه هر دو قابلگسترش هستند و در طول بازی امکانات بیشتری را در اختیار ما قرار میدهند اما حتما این را به خاطر بسپارید که معمولا در مکانیزم Tableau
Building بیشتر منابع را به کمک بردی که در اختیار بازیکن است Upgrade میکنیم و تمام امکاناتی که در اختیار شماست برای دیگر رقبا قابلدیدن است.
اما در مکانیزم Deck Building در بیشتر موارد رقیب نمیتواند دست شما را آنالیز کند و بسیار سخت امکان تحلیل حرکت بعدی شما وجود دارد.
کلام آخر درمورد مکانیزم Deck Building با Tableau Building:
در دنیای بردگیم مکانیزمهای بازی بی شماری برای جذابتر کردن بازیها ساختهشدهاند، و هرکدام به بازیکنان برای پیروزی در بازی کمک میکنند؛ اما این هوشمندی شما است که چطور و در چه زمانی بهتر از رقیبان از آنها استفاده کنید تا برنده شوید.
چند مورد از بازیهای محبوب خود را که مکانیزم Deck Building با Tableau Building دارند به ما معرفی کنید.